Fremond: Važi li prinudna naplata samo u Vojvodini?

Sve se to dešava na severu Vojvodine, tamo pristižu opomene i vrši se prinudna naplata

19. nov 2013

Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Arpad Fremond upitao je danas ministre finansija i privrede da li se prinudna naplata zemljoradnicima koji nisu platili porez naplaćuje i u drugim delovima Srbije ili samo u Vojvodini.

„Koliko je prinudnih naplata poslato u opštini Bečej, koliko su opomena dobili poljoprivrednici iz Sente, Zrenjanina, a koliko iz Šapca, Jagodine, da li su i u drugim delovima zemlje poljoprivrednici dobili opomene ili samo u Vojvodini, odnosno na severu Vojvodine, da li to isto funkcioniše u svim delovima zemlje i južno od Beograda?, pitao je Fremond ministra finansija Lazara Krstića i privrede Sašu Radulovića.

On je precizirao da iste poreske obaveze, oko 90.000 dinara godišnje, imaju oni koji imaju više jutara zemlje, kao i oni koji imaju pola jutra.

„Na osnovu čega se traži da se taj iznos plati državi, a na osnovu neplaćenog poreza preti oduzimanje zemlje i oranica, neki voćnjaci su već na prinudnoj prodaji iako od njih žive porodice. Sve se to dešava na severu Vojvodine, tamo pristižu opomene i vrši se prinudna naplata“, rekao je Fremond i naglasio da se poslanici SVM protive takvom ponašanju Poreske uprave.

(Tanjug)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga