Francuski mediji potpisali tekst protiv seksualnog zlostavljanja

Francuski mediji su nedavno bili na meti skandala zbog afere "Lige LOL"

13. mar 2019

Grupa od 20 francuskih medija potpisala je dokument „o dobrom ponašanju“ protiv seksualnog zlostavljanja i seksističkog ponašanja, nekoliko nedelja nakon izbijanja skandala da su pojedini novinari uznemiravali svoje koleginice.

Dokument su, između ostalih, potpisali Frans televizion (France Televisions), TF1, Kanal plus i Radio Frans. Tekst pod naslovom „Za žene u medijima“, potpisan je u francuskom Ministarstvu kulture.

Francuski mediji su nedavno bili na meti skandala zbog afere „Lige LOL“. To je grupa novinara i predstavnika za komunikaciju koji su na internetu uznemiravali žene.

Potpisnici dokumenta su se obavezali da bolje informišu svoje zaposlene i uspostave sistem za podršku žrtava uznemiravanja.

„Zajedno imamo dužnost da budemo pažljiviji i budniji“, rekao je ministar kulture Frank Rijester i dodao da se u mnogim preduzećima i u medijima dešavaju seksualna uznemiravanja o kojima se ne govori.

Prema internim istragama, razna verbalna seksualna uznemiravanja registrovana su u redakcijima radija Evropa 1 (Europe), televizije RMC i lista Mond (Le Monde).

Mnogi u francuskom društvu osuđuju rastuću seksističku atmosferu na radnom mestu.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga