Francuska: Ostavka većine urednika Le Mondea

Sedam urednika uglednog lista podnijelo ostavke zbog propusta, nepovjerenja i manjka komunikacije s vodstvom

09. maja 2014

Većina urednika francuskog lista Le Monde u utorak je podnijela ostavke nakon višemjesečnih nesuglasica s članovima uprave lista o reorganizaciji rada uredništva.

„Već nekoliko mjeseci šaljemo brojna upozorenja, nastojeći ukazati na veće propuste, kao i na nedostatak povjerenja i komunikacije s vodstvom uredništva koje nas sprječava u nastojanju da ispunimo svoje zadaće glavnih urednika“, napisalo je sedam urednika ili njihovih zamjenika u poruci upućenoj direktorici tog dnevnika Natalie Nougayrede i predsjedniku uprave lista Louisu Dreyfusu, prenosi Hina.

Ne želeći oslabiti rad uredništva, nastavit će obavljati svakodnevne dužnosti do imenovanja novog tima, naveli su u poruci.

Strah od skrivenog socijalnog plana

„Bezuspješno smo pokušali predložiti rješenja, no moramo konstatirati da više nismo u mogućnosti jamčiti uspješno obavljanje dužnosti koje su nam povjerene i zbog toga podnosimo ostavke na svoje dosadašnje funkcije“, stoji u njihovoj poruci.

Nougayrede je direktorica lista Le Monde od ožujka 2013.

Prema internoj poruci koju je uputila suradnicima u veljači, namjeravala je premjestiti pedesetak ljudi iz uredništva na druga radna mjesta, odnosno u druge servise, od kojih veći dio u digitalne servise.

Sindikati su još tad upozorili da strahuju od „skrivenog socijalnog plana“.

(Al Jazeera)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga