Fotoreporteru portala Autonomija Vojinu Ivkovu nagrada za izveštavanje o siromaštvu

U finalnom izboru za najbolji radijski prilog bila je i redakcija NDNV-ovog podkasta “Reaguj!”

21. maj 2021

Fotoreporter portala Autonomija i Nezavisnog društva novinara Vojvodine Vojin Ivkov dobitnik je ovogodišnje Nacionalne nagrade za dostojno izveštavanje o siromaštvu i socijalnoj isključenosti “Refleksija”, koju dodeljuje Evropska mreža protiv siromaštva – Srbija.

Ivkovu je ova nagrada dodeljena u kategoriji “Fotografija u medijima” za seriju fotografija u okviru serijala Lica krize”, objavljenu na portalu Autonomija.

“Fotografija u medijima” je nova kategoriju u okviru konkursa uvedena ove godine. Pored ove, priznanja Evropske mreže protiv siromaštva – Srbija dodeljena su i za najbolji štampani/onlajn tekst, najbolji radijski i najbolji televizijski prilog.

Nagradu “Refleksija” u kategoriji radijski prilog osvojila je novinarka Radio-televizije Vojvodine Nevena Vrtulek za prilog “Priča o devojčici, odličnoj učenici, sa iskustvom siromaštva”.

U finalnom izboru za najbolji radijski prilog bila je i redakcija podkasta “Reaguj!” Nezavisnog društva novinara Vojvodine (Sanja Đorđević, Irena Čučković, Nemanja Stevanović, Aleksandra Bučko, Iva Gajić) za epizodu Na margini pandemije”.

U kategoriji štampani/onlajn mediji nagradu je dobila Nikolija Čodanović za tekst “Traže od dece da prate nastavu preko interneta, a mi nemamo ni struju”, objavljenog na portalu Istinomer, dok je u kategoriji TV prilog nagrada pripala Kseniji Pavkov za prilog “Kako izgleda život na ulici kada je skoro sve pod ključem”, objavljenog na televiziji N1.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Fajront
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga