Fotoreporteri: Primitivizam navijača Srbije i loša organizacija F S S-a

"Navijči" Srbije gađali ledenicama fotoreportere a Fudbaslki savez Srbije nije preduzeo ništa da ih zaštiti

27. mar 2013

Foto asocijacija Vojvodine najoštrije je danas osudila „primitivni čin“ navijača Srbije, koji su tokom fudbalskog meča Srbija-Škotska grudvama-ledenicama gađali fotoreportere smeštene na atletskoj stazi, na severozapadnom delu stadiona „Karađorđe“.

„Mnoštvo grudvi završilo je na glavama, telu i na skupocenoj fotografskoj tehnici.
Fudbalski savez Srbije (F S S) kao organizator meča nije adekvatno reagovao i nije zaštitio akreditovane fotoreportere“, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je loša organizacija bila primetna na svakom koraku.

„Fotoreporteri su na jednom delu stadiona preuzimali akreditacije, na drugom markere, na trećem su ulazili, a na četvrtom izlazili sa stadiona“, piše u saopštenju.

Fotoreporteri su saopštili i da je bežični internet veoma slabo radio, zbog čega su bili prinuđeni da se snalaze kako bi fotografije sa stadiona otišle u svet!

„U zamenu za markere, fotografima su tražena lična dokumenta iako je zakonima Republike Srbije zabranjeno zadržavanje ličnih isprava. Fotoreporterima nisu potrebni markeri Fudbalskog saveza Srbije da ih nose kući, potrebni su im elementarni uslovi za rad“, navodi se u saopšstenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga