Formiran Vojvođanski preokret

U koaliciji na pokrajinskom nivou LDP, SPO, SDU, Vojvođanska partija i Bogata Srbija

16. mar 2012

Liberalno-demokratska partija (LDP), Srpski pokret obnove (SPO), Socijaldemokratska unija, Vojvođanska partija i Bogata Srbija nastupiće zajedno na pokrajinskim izborima na listi „Čedomir Jovanović-Vojvođanski preokret“, najavili su danas u Novom Sadu predstavnici tih stranaka.

Potpredsednik LDP-a Dušan Mijić rekao je da je program ove koalicije sadržan u Deklaraciji „Vojvođanski preokret“, koju su potpisali brojni ugledni pojedinci a čija je suština da je Vojvodini potrebna nova politika.

Potpredsednik SPO Žika Gojković izrazio je uverenje da će „Vojvođanski preokret“ biti veliki iznenađenje predstojećih pokrajinskih izbora.

Predsednik Vojvođanske partije  Aleksandar Odžić rekao je da je LDP prva „beogradska stranka“ koja se otvoreno zalaže za to da Vojvodina ima sudsku, zakonodavnu i izvršnu vlast, kao i definisane sopstvene prihode i imovinu.

Poverenik Bogate Srbije za Vojvodinu Vitomir Vidović rekao je da se kroz program „Preokreta“ može ostvariti vizija ove stranke da domaći farmeri na jednom hektaru mogu da proizvedu vrednost od 10.000 evra a ne kao sada svega 700 evra.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga