N1: Forbs pogrešno naveden kao izvor vesti o bogatstvu porodice Mila Đukanovića

Članak je priređen na osnovu informacija iz više izvora, ali je, pri tome, magazin Forbs pogrešno naveden kao izvor

18. jan 2017

Portal N1 Info objavio je 12. januara tekst o najbogatijim osobama u Bosni i Hercegovini i regionu. Članak je priređen na osnovu informacija iz više izvora, ali je, pri tome, magazin Forbs pogrešno naveden kao izvor.

Forbs je nedavno objavio listu najbogatijih ljudi za 2016. godinu, što je bio povod za tekst o najbogatijim osobama iz BiH i regiona.

U tekstu portala N1Info, a koji su preneli brojni regionalni mediji, Forbs je pogrešno naveden kao izvor informacije u vezi sa bogatstvom porodice bivšeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

Milo Đukanović, ni bilo koji član njegove porodice, nisu na listi Forbsa, niti je ugledni magazin pisao o bogatstvu koje poseduju.

Izvor informacije u tekstu je Međunarodni konzorcij istraživačkih novinara (ICIJ) koji je 2009. godine objavio tekst u vezi sa imovinom koju poseduje porodica Đukanović, tačnije Milo, njegov brat Aco te sestra Ana i sin Blažo. Greškom uredništva portala ba.n1info.com propušteno je da se ICIJ navede kao izvor objavljene informacije.

Uredništvo portala N1Info, izvinjava se zbog nepotpunog i nepreciznog navođenja svih izvora u prethodno objavljenom tekstu i eventualnih nesporazuma nastalih zbog pogrešnog referiranja na magazin Forbs.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga