‘Forbesovo’ priznanje osnivaču Muzeja ratnog djetinjstva

Osnivač i direktor sarajevskog Muzeja ratnog djetinjstva Jasminko Halilović uvršten je na Forbesovu listu 30 naj…

22. jan 2018

Osnivač i direktor sarajevskog Muzeja ratnog djetinjstva Jasminko Halilović uvršten je na Forbesovu listu 30 najutjecajnijih osoba ispod 30 godina u oblasti prava i politike, prenose agencije.

Halilović je osnivač jedinstvenog muzeja u svijetu koji čuva hiljade priča i uspomena sarajevske djece.

Decembra prošle godine, nepunih godinu dana od otvaranja stalne postavke u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, osvojio je Muzejsku nagradu Vijeća Evrope, jednu od najprestižnijih nagrada u toj industriji.

„Čast mi je što me je Forbes uvrstio na njihovu listu mladih lidera, ’30 ispod 30′. Dao sam doslovno sve što sam mogao da Muzej ratnog djetinjstva bude vrhunski proizvod i zadovoljstvo je da je moj rad prepoznat čak i na ovom nivou“, napisao je Halilović na svome Facebook profilu.

Predan rad, podrška i prijateljstvo

„Posebna mi je čast što sam prvi Bosanac ikada na Forbesovoj listi. Uvijek sam se pitao da li je uopće moguće biti globalno konkurentan u bilo čemu iz male zemlje u razvoju, a ovo Forbesovo priznanje mi vraća nadu da jeste.“

Forbesovo priznanje želio je podijeliti sa svojim timom u Muzeju ratnog djetinjstva, kojem je zahvalio na predanom radu, podršci i prijateljstvu.

„Želim podijeliti ovo priznanje sa svojim timom u Muzeju ratnog djetinjstva. Hvala vam za predan rad, podršku i prijateljstvo. Također želim zahvaliti najbližim ljudima oko sebe za ljubav i podršku koju su mi davali godinama. Hvala za sve“, napisao je Halilović.

(Al Jazeera, Foto: Forbes)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga