Fondacija Istina, Pravda, Pomirenje: Pitanje je vremena kada će SPC proglasiti Karadžića i Mladića za svece

Povodom tzv. Dana RS: "Znali su šta rade, planirali su zločine"

09. jan 2020

Prvo su upozorili da na autostradi stradanja i pakla može nestati muslimanski narod, onda su pakleni plan ozvaničili 9. januara 1992. Skupštinom srpskog naroda Bosne i Hercegovine. I odmah proglasili nevažećim odluke ZAVNOBiH-a. Mislili su da mogu raditi što god im je volja. I radili su: Prijedor, Omarska, šest strateških ciljeva. među kojima se posebno ističe brisanje granice na Drini, Korićanske stijene, Bijeljina, silovanja bošnjačkih i hrvatskih žena, Trnopolje, Sanski Most, Bratunac, protjerivanje nesrpskog stanovništva, Vlasenica, spaljivanje ljudi u Višegradu, temeljito rušenje muslimanskih bogomolja, Markale, Kapija i na kraju – Srebrenica. Sumanuto jureći nacionalističkom autostradom pakla, stigli su na cilj. Dobili su i međunarodni pečat za ostvareno.

I sada svetkuju: u defileu do zuba naoružani u crnim uniformama ešalon spreman da brani tekovine 9. januara. Patrijarh Irinej jednom reče da je Republika Srpska božije djelo. Treba mu vjerovati, jer su božiji poslanici ogrnuti u crne mantije Srpske pravoslavne crkve blagosiljali koljače na njihovom “svetom putu” po Bosni. Danas patrijarh zbori kako su Republika Srpska i Republika Srbija jedno i da to treba braniti po svaku cijenu. Pogotovo ako tu cijenu plaća neko drugi. Danas se niko ne oglašava kada razularena rulja jedan tipično porodični hriščanski praznik obilježava divljanjem po Srebrenici i Višegradu. Šute i oni koji su na svečanim božićnim liturgijama govorili o suživotu.

Čini se da je samo pitanje vremena kada će SPC za svece proglasiti Karadžića, Mladića, Bearu, Krstića i ine, jer ono što se danas slavi njihovo je djelo. I ne pomaže tu ustavni sud niti bilo koja pravosudna institucija, jer se, osim “srpskih izroda”, u Republici Srpskoj tome ne suprotstavlja niko, ni pozicija ni opozicija.

Definitivno, o ovoj državi nema nikoga ko ih može zaustaviti. Neka paradiraju u crnom uniformama naoružani do zuba, ali ih treba stalno podsjećati da se u temeljima Republike Srpske nalaze kosti Glogove, Crnog vrha, Tomašice i inih stratiša.

Sve dok ne dočekamo generaciju pripadnika “nebeskog naroda” koja će shvatiti da za razumijevanje genocida ne treba putovati u daleki Izreal i obilazti Muzej Jad Vašem.

Za kolektivno triježnjenje dovojno je obići Srebrenicu i Potočare.

(Fondacija Istina, Pravda, Pomirenje)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga