Fond: Smeniti Velimira Ilića zbog lošeg rada

Očigledno je da dok on vodi ovaj resor u Srbiji neće biti sreće i oporavka za građevinski sektor

08. maj 2013

Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine optužio je danas rersonog ministra Velimira Ilića da plasira dezinformacije o dugovanjima Vojvodine u građevinskom sektoru i ocenio da je upravo Ilić glavni krivac za loše stanje u tom sektoru, zbog čega treba da bued smenjen.

„Ministar Ilić u nekoliko navrata tvrdi da Razvojna banka Vojvodine duguje 150 miliona evra građevinskoj operativi, a činjenica je da Razvojna banka nikada nije obavljala sprovođenje ili finansiranje infrastrukturnih projekata, pa stoga ne može biti ni dužnik građevinskoj operativi“, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je realizator i finansijer 90 odsto kapitalnih investicija u Vojvodini Fond za kapitalna ulaganja, koji na nema ni dinara dugovanja prema izvođačima radova.

Navodi se da su drugi republički fondovi najveći dužnik za infrastrukturne radove, koji su građeni bez dokumentacije i danas predstavljaju „crne tačke“ putne mreže Srbije.

„Logično bi bilo, da nakon ovakvih izjava ministar podnese ostavku ili bude smenjen. Očigledno je da dok on vodi ovaj resor u Srbiji neće biti sreće i oporavka za građevinski sektor“, piše u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga