Fond: Izgradnja Žeželjevog mosta prioritet

Neargumentovane izjave u medijima nisu prostor za rešavanje pravno-tehničkih problema

08. dec 2014

Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine saopštio je danas da će novac za radove na Žeželjevom mostu biti isplaćen čim bude dostavljena uredna dokumentacija o stvarno izvedenim radovima.

Kako se navodi u saopštenju Fonda, izgradnja Žeželjevog mosta je prioritet Pokrajinske vlade što potvrđuje i činjenica da je rebalansom budžeta obezbeđeno ukupno 524,9 miliona dinara za realizaciju tog projekta u ovoj godini.

„Trenutno se nalazimo u situaciji da se insistira na plaćanju računa koji nisu u skladu sa Ugovorom o izvođenju radova, te samim tim Vojvodina nije u mogućnosti da obavi plaćanje“, piše u saopštenju Fonda.

Dodaje se da će sredstva biti isplaćena „čim bude ispostavljena uredna dokumentacija u skladu sa Ugovorom po stvarno izvedenim radovima, stvarnim stanjem na terenu i zakonskim normama“.

Fond je apelovao na Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture da stvori zakonske uslove za ispunjenje obećanja koja je ministarka Zorana Mihajlović dala, te da se na „konstruktivnim sastancima dođe do rešenja problema“.

„Neargumentovane izjave u medijima nisu prostor za rešavanje pravno-tehničkih problema“, dodao je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Žeželjev most srušen je u NATO bombardovanju Srbije 1999. godine. Obnova mosta počela je 10. marta 2011. godine i trebalo je da bude završena u novembru 2013. Posao vrednan 45,3 miliona evra dobio je konzorcijum izvođača „Azvi-Tadei-Horta Koslada“ .

Po podacima koje je početkom ove godine objavilo preduzeće Železnice Srbije, do tada je izvođač uradio 27 odsto planiranih radova.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je ranije danas u Skupštini Srbije da radovi na Žezeljevom mostu u Novom Sadu kasne zbog Pokrajinske vlade Vojvodine, koja ne ispunjava svoje obaveze.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga