Fond i budžet oštetili za 63,7 miliona dinara

Bivši direktor "Vojvodinaputa" Z. I. (38) i inženjer u Direkciji za izgradnju i uređenje grada LJ. S. (52) osumnjičeni su da su oštetili budžet grada Zrenjanina i Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine za 63,7 miliona dinara, saopštio je danas zrenjanski Viši sud.

21. feb 2013

Kako navodi sud, protiv njih je pokrenuta istraga zbog sumnje da su omogućili protivpravnu imovinsku korsit preduzeću „Vojvodinaput“ u iznosu za koji su oštetili budžet.

Sumnja se da su krivično delo zloupotrebe službenog položaja počinili od maja 2011. do maja prošle godine tako što je Z. I. u tri navrata sastavljao fakture na ime sanacije i rekonstrukcije saobraćajnica na području grada Zrenjanina, a LJ.S. je kao odgovorno lice za stručni nadzor nad obavljenim radovima te fakture overavao.

U krivičnoj prijavi koja je protiv njih podneta navodi se da je razlika između fakturisanih i naplaćenih, te stvarno izvedenih radova iznosila 63,7 miliona dinara.

Bivši direktor „Vojvodinaputa“ Z.I. je u pritvoru od oktobra prošle godine kada je uhapšen zajedno s vlasnikom tog preduzeća Dušanom Borovicom (57). Njih dvojica se terete da su s nekoliko odgovornih osoba iz opština Nova Crnja i Žitište počinili krivično delo zloupotrebe službenog položaja u saizvršilaštvu.

Beta

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga