Fond Biljana Kovačević Vučo prvi put nagrađuje

Fond "Biljana Kovačević Vučo" će u maju prvi put dodeliti nagrade aktivistma za ljudska prava. Predstavnici Fonda danas su najavili da će nagrade pojedincu, grupi ili zajednici biti dodeljene 21. maja, na dan rođenja Biljane Kovačević Vučo. Fond "Biljana Kovačević Vučo" osnovali su članovi njene porodice i prijatelji prošle godine na njen rođendan.

10. mar 2011

Fond „Biljana Kovačević Vučo“ će u maju prvi put dodeliti nagrade aktivistma za ljudska prava. Predstavnici Fonda danas su na konferenciji za novinare najavili da će nagrade pojedincu, grupi ili zajednici biti dodeljene 21. maja, na dan rođenja Biljane Kovačević Vučo.
Članovi Saveta Fonda Borka Paivićević, Sonja Biserko i Miljeno Dereta su danas ocenili da je stanje ljudskih prava u Srbiji lošije nego ranije i kritikovali ukidanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava.
Konferenciji su prisustvovali i zaštitnik građana Saša Janković i funkcionerka Liberalnio-demokratske partije (LDP) Vesna Pešić.
Fond „Biljana Kovačević Vučo“ osnovali su članovi njene porodice i prijatelji prošle godine na njen rođendan.
Predsednica Komiteta pravnika za ljudska prava JUKOM Biljana Kovačević Vučo (58) preminula je 20. aprila 2010. godine.
Kovačević Vučo je bila među osnivačima Helsinškog odbora za ljudska prava, a u JUKOM-u od osnivanja 1997. godine.
Bila je član reformista Ante Markovića, a kasnije Građanskog saveza Srbije, koji je napustila 1996. godine kad je došlo do rascepa u stranci. Od aprila 2007.  član je Političkog saveta LDP-a.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga