FK Vojvodina: Klub u blokadi zbog kriminalaca

"Nasleđena dugovanja od 2007. godine"

29. nov 2014

Upravni odbor Fudbalskog kluba Vojvodina saopštio je danas da je taj klub u blokadi od 293 miliona dinara zbog “nepostojećeg i izmišljenog” duga.

“Blokada je nastala neovlašćenim puštanjem menice, i to za nepostojeći i izmišljeni dug, sa željom da se opljačka i destabilizuje FK Vojvodina. To je bivše rukovodstvo kluba omogućilo nekome, ko zbog takvih i sličnih zloupotreba u privredi, ima već preko 10 krivičnih prijava”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da FK Vojvodina sudskim putem već nekoliko meseci pokušava da se zaštiti od ovakvih “kriminalnih radnji” i želi da nastavi sa transparentnim i zakonskim poslovanjem, za šta je klub dobio i pohvalu Uefe za finansijski fer plej.

“Ističemo i činjenicu da je FK Vojvodina izmirila sve svoje obaveze prema državi, to jest da ne duguje ni po kom osnovu ni dinar, kao i da je pre tri dana isplaćena novembarska plata, što ide u prilog tome da, strategija kojom se Klub vodi, već daje vidljive rezultate”, piše u saopštenju.

Navodi se da su nasleđena dugovanja od 2007. godine i dodaje da je teško u kratkom vremenskom periodu izmiriti sva višegodišnja dugovanja.

“Nadamo se da će zvanični državni organi odreagovati u interesu pravde i sporta”, poručio je Upravni odbor Fubalskog kluba Vojvodina.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga