- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Fizički napadnuta aktivistkinja Inicijative Ne davimo Beograd

Aktivistkinja inicijative Ne davimo Beograd Ksenija Radovanović fizički je napadnuta na dodeli BeFem priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu, saopštila je danas ta inicijativa.

“U toku događaja koji je u Kulturnom centru Grad organizovan u čast dobitnika i dobitnica nagrada, Kseniju je bahati gost prvo verbalno vređao, da bi je nakon toga i udario i povredio. Događaj je prijavljen obezbeđenju i policiji, koja je izašla na lice mesta. Kako se incident desio na javnom dešavanju, uz veliki broj svedoka, očekujemo da napadač bude pronađen u najskorijem roku”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodali su da su “užasnuti” činjenicom da se takav incident desio u jednom sigurnom prostoru, na događaju koji upravo propagira solidarno, ravnopravno i nenasilno društvo, bez straha i osude.

“Koliko je borba za ženska prava stvarna, a nasilje koje žene svakodnevno trpe sveprisutno, možda najbolje govori činjenica da je naša aktivistkinja napadnuta baš na Dan žena, Osmi mart. Samo par sati ranije, Ksenija se nalazila na pozornici na kojoj je, zajedno sa ostalim članicama inicijative Ne davimo Beograd, primila nagradu za ‘Podršku feminističkim politikama’”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!