Film Mrzim Tajland – nova strategija privlačenja turista

Strategija obrnute psihologije trebalo bi da privuče turiste u zemlju koja je postala manje popularna destinacija posle ovogodišnjeg puča i brutalnog ubistva dvoje turista u septembru

27. nov 2014

Turistička organizacija Tajlanda pokrenula je novu strategiju za privlačenja turista objavljivanjem kratkog filma „Mrzim Tajland“, prenosi Asošijeted pres (AP).

Snimak koji je na sajt Jutjub postavljen prošle nedelje, gledalo je više od milion ljudi i bio je udarna vest lokalnih medija.

Strategija obrnute psihologije trebalo bi da privuče turiste u zemlju koja je postala manje popularna destinacija posle ovogodišnjeg puča i brutalnog ubistva dvoje turista u septembru.

Petominutni video prikazuje opljačkanog britanskog turistu na plaži na Tajlandu, kako besni pred policijom i govori da mrzi tu zemlju.

Zatim Britanac upoznaje zgodnu Tajlanđanku koja mu pomaže da zavoli Tajland. Na kraju, neobrijan i neugledan stranac se upristoji, oblači, upoznaje lokalno stanovništvo i dobija nazad ukradenu torbu s novčanikom, pasošem i ostalim stvarima.

Autori ovog kratkog filma imali su nameru da istaknu tajlandsko gostoprimstvo. Njegovo objavljivanje je deo projekta da se oživi turizam na Tajlandu, gde ta grana privrede doprinosi sa oko sedam odsto domnaćem proizvodu.

Tajland je 2013. godine posetilo rekordnih 26,7 miliona turista, ali vlasti procenjuju da će ove godine taj broj biti znatno manji.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga