Filip Švarm: Vučić vodi politiku podeljene zemlje, ukida mogućnost dijaloga

"Kriza će biti veća"

17. mar 2019

„Aleksandar Vučić vodi politiku podeljenje zemlje, ne možete da budete predsednik Srbije, ako opoziciju proglašavate za lažove, kriminalizujete ih, sve one koji nisu za SNS gurate u tajkunsko podzemlje, delite zemlju i ukidate mogućnost dijaloga“, smatra novinar Vremena Filip Švarm.

„Sve što radi režim treba da bude ispravno, a oni koji govore drugačije rade za Ramuša. Suština demokratije je dijalog. Neće ova vlast da traje doveka i zato je važan dijalog. Ovaj režim odbacuje tu mogućnost. Kriza će biti veća i vlast nije bezgrešna, samo da pogledamo šta se dešavalo – slčaj Jutka, Simonović. Valjda je svima u inetersu da nema Jutke i Simonovića“, dodaje.

Govoreći o upadu u RTS, Švarm kaže da ne može da opravda taj postupak jer šta će bilo ko u studiju.

„Politika režima dovodi do isključivosti. Upad u RTS ima mnogo manje veze s RTS-om, već više s politikom isključivosti i podele. RTS je važan, nije samo informativni program, nema širenja mržnje kao što ima na drugim televizijama. RTS je i kultura i mnogo toga dobrog što nema na režimskim televizijama. Pitanje je koliko je simbol režima, a koliko neka vrsta TV Bastilje i simbola protesta. Isključivost vlasti dovodi do ovog upada“.

Kaže i da će režim morati da popusti u određenim segmentima, ako želi bilo kakve izbore koji imaju neki legitimitet van Srbije i dodaje da je ovaj način politike koju vodi neodrživ dugoročno.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga