Filip David: Ovde je tradicija da na površinu isplivaju najgori

"Opšta kretenizacija i zaglupljivanje društva"

07. maj 2017

Pisac Filip David izjavio je da je tradicija na ovim prostorima da na površinu isplivaju najgori.

“Danas što nam se događa nije ništa novo. Postoji kontinuitet od početka 20. veka, imamo pogrešnu percepciju istorije koju nameću vlasti. Srbi su sebi bili uvek najveći neprijatelji, ovde je tradicija da na površinu isplivaju najgori”, rekao je David za Televiziju N1.

Prema njegovim rečima, pisci fantastike, u koje ubraja i sebe, danas pišu o onome šta se stvarno događa jer “to prevazilazi maštu”.

“Uzimam novine sa strepnjom, pogotovo tabloide. To je puno nagoveštaja velikih ratova, raspada zemalja, svet se ljulja i samo što se svakog trenutka ne raspadne. Morate biti spremni i sposobni da odvojite ono što je lažno od stvarnog”, kazao je Filip David.

Govoreći o protestu „Protiv diktature“, on je rekao da podržava svaki protest, ali smatra da je od početka imao problema.

“Ne možete praviti protest a da se ne znaju organizatori. Ne možete pozivati ljude raznih uverenja, ideologija pod jedan barjak jer onda dolazi do nesporazuma”, ocenio je David.

Prema njegovim rečima, parola “Protiv diktature” je apstraktna, jer se mora videti gde su koreni diktature.

“A oni su u opštoj kretenizaciji i zaglupljivanju društva. Pogledajte kako izgleda većina naših elektronskih medija, tabloidi… nemam druge reči osim užas. To je strašno”, rekao je Filip David.

(Autonomija/N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga