Festival Slobodna zona bojkotuje Kulturni centar Novog Sada

Program Slobodne zone u ovom gradu održaće se od 11. do 13. novembra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

27. okt 2013

Organizatori filmskog festivala Slobodna zona saopštili su da se taj festival neće održati u Kulturnom centru Novog Sada, u znak solidarnosti sa umetnicima kojima je uprava te institucije zabranila izložbu, kao i sa onima koji su u znat protesta povukli svoje izložbe iz Kulturnog centra.

Program Slobodne zone u ovom gradu održaće se od 11. do 13. novembra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, piše u saopštenju za javnost.

„Činom koji je, pre svega, uperen protiv slobode stvaralaštva i slobode javnog i umetničkog izražavanja direktor Kulturnog centra Andrej Fargelj učinio je saradnju nemogućom i neprihvatljivom, jer Slobodna zona upravo te vrednosti nastoji da promoviše na srpskoj i regionalnoj kulturnoj sceni“, navodi se u saopštenju.

Na festivalskom programu će se ove godine naći angažovani dokumentarni i igrani filmovi, pobednici najvažnijih svetskih festivala koji su svojim kontroverznim i subverzivnim karakterom uzburkali ne samo festivalsku, već i redovnu bioskopsku publiku širom sveta.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga