Festival kvir filma Merlinka i u Novom Sadu

Festival će u petak u 19 časova otvoriti dokumentarni video Želimira Žilnika "Među ljudima: Život i gluma"

27. maja 2019

Festival LGBT+ filma Merlinka biće po peti put održan od 31. maja do 2. juna u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu.
Kako su saopštili organizatori za ta tri dana biće prikazano 12 filmova iz Austrije, Brazila, Bugarske, Izraela, Indije, SAD, Srbije i Španije.

Festival će u petak u 19 časova otvoriti dokumentarni video Želimira Žilnika „Među ljudima: Život i gluma“, a nakon njega će biti prikazan kratki austrijski film „Matijas“ u režiji Klare Štajn, dok će u 21 čas biti prikazan austrijski film „Ja, životinja“ u režiji Katarine Mukštajn.

U subotu program počinje u 18 časova vođenjem kroz izložbu Nežne strategije otpora Roberta Sabo Benkea, a nakon toga biće prikazani američki dokumentarac „Skoti i tajna istorija Holivuda“ u režiji Mata Tirnauera, kratki filmovi „Sisak“ iz Indije u režiji Faraza Arifa Ansarija i „Zid“ iz Srbije u režiji Branislava Kostića, kao i američki film „1985.“ u režiji Jena Tana.

Program u nedelju počinje projekcijom brazilskog dokumentarca „Trenifeg“ u režiji Kika Goifmana i Klaudije Prisile, zatim će biti prikazani kratki filmovi bugarski „Brak“ Slave Dojčevske, izraelski „Po dvoje od svake vrste“ i „Najbolji momenat“.

Festival će zatvoriti brazilski film „Tvrdokorna farba“ u režiji Filipea Matzembahera i Marcija.

Festival je realizovan uz podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije i Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga