Festival kamerne muzike u Novom Sadu od 9. do 15. septembra

"Novi Sad će tokom trajanja Festivala kamerne muzike biti regionalni, ali i evropski centar ovog vida promocije umetničke muzike”

08. sep 2019

Festival kamerne muzike biće otvoren sutra u Novom Sadu programom “Oskar u Novom Sadu” u Galeriji Matice srpske, i trajaće do 15. septembra, saopštili su organizatori.

“Ideja Festivala kamerne muzike je promocija zajedničkog muziciranja, kao i promocija kamernih sastava koji funkcionišu kao celina duži niz godina i koji, kao takvi, podržavaju osnovnu ideju festivala. Novi Sad će tokom trajanja Festivala kamerne muzike biti regionalni, ali i evropski centar ovog vida promocije umetničke muzike”, navodi se u saopštenju za javnost.

U utorak će u Gradskoj kući biti održan koncert najboljih kamernih sastava u Srbiji pod nazivom “Mladi talenti”, u četvrtak će u Gradskoj kući biti održan koncert “Saxtet”, u petak u Gradskoj kući “New Trinity Baroque”, a u nedelju u Galeriji Matice srpske “The best of Novi Sad”.

Festival je svoje prvo izdanje doživeo u septembru 2018. godine u Novom Sadu, a inicirale su ga novosadske umetnice Ksenija Mijatović Korom i Veronika Antunović, u saradnji sa istaknutim italijanskim dirigentom Đanlukom Marčanom.

Organizator festivala je Novosadski duvački kvintet, a generalni pokrovitelj Pokrajinski sekretarijat za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga