Fabrika vode u Zrenjaninu čeka skupštinu

Nazire li se kraj agonije za Zrenjanince?

25. mar 2014

Današnjim sastankom predstavnika zrenjaninskog JKP Vodovod i kanalizacija i nemačke kompanije Vasertehnik nastavljeni su pregovori oko izgradnje fabrike vode u tom gradu. U saopštenju, koje je prosleđeno novinarima nakon sastanka, navodi se da je izražena zajednička želja za nastavak saradnje, kako bi se u najkraćem vremenskom roku rešio problem pijaće vode u Zrenjaninu.

“Predstavnici preduzeća WTE su pokazali veliko strpljenje u proteklih godinu dana i potvrdili da su spremni da ulože dodatne napore kako bi se realizacija ovog projekta ubrzala i dala pozitivan rezultat”, ističe se u saopštenju zrenjaninskog Vodovoda, u kojem se dodaje i da bi, ukoliko skupština Zrenjanina da saglasnost o realizaciji ugovora, izgradnja postrojenja mogla početi u julu ove godine, te da je optimalan rok za završetak radova godinu i po.

“Rukovodstvo JKP je apsolutno spremno da, ukoliko skupština da zeleno svetlo za početak realizacije ovog projekta, učini sve neophodne mere i zahteve prema nadležnim organima kako bi se što pre dobile potrebne dozvole i saglasnosti za početak izgradnje”, istakli su iz zrenjaninskog javnog preduzeća.

Očekuje se da će se o ugovoru sa Vasertehnikom odbornici zrenjaninske skupštine izjašnjavati na prvoj sledećoj sednici, a svoje prisustvo na njoj najavili su i predstavnici udruženja “Naš grad naša stvar”, koji su proteklog vikenda organizovali četvrti po redu protest za pijaću vodu u Zrenjaninu, na kojem se okupilo nekoliko stotina ljudi. Podršku protestima Zrenjaninaca dali su i Zoran Kostić Cane, pevač Partibrejkersa, poznati zrenjaninski književnik Uglješa Šajtinac, kao i pojedini beogradski glumci.

Ž.M. 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga