FA: Za namerno kašljanje protivniku u lice – crveni karton

Sudija neće moći da kažnjava igrače ako se ne pridržavaju odredbi o držanju socijalne distance prilikom proslavljanja golova, kao ni zbog pljuvanja

03. avg 2020

Namerno kašljanje u smeru protivničkog igrača ili sudije od sledeće sezone će se kažnjavati crvenim kartonom, novo je pravilo koje je usvojio Fudbalski savez Engleske (FA), preneo je danas Tajms.

Fudbal u Engleskoj je bio suspendovan na tri meseca zbog pandemije koronavirusa, vratio se u junu i sezona je završena tako što je Liverpul osvojio titulu šampiona, a Arsenal FA kup.

Nova sezona trebalo bi da počne 12. septembra, a nadležni su usvojili niz novih pravila.

U dokumentu FA, u koji je Tajms uvid imao, navodi se da će sudija moći da pokaže crveni karton igraču za kojeg je siguran da se „namerno iz neposredne blizine nakašljao u lice protivničkom igraču ili zvaničniku meča“.

Kako se dodaje, ako incident nije dovoljno ozbiljan da zaslužuje crveni karton, sudija može igraču da izda upozorenje zbog nesportskog ponašanja.

S druge strane, sudija neće moći da kažnjava igrače ako se ne pridržavaju odredbi o držanju socijalne distance prilikom proslavljanja golova, kao ni zbog pljuvanja.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga