Exit proglašen za najbolji evropski festival

Exit jedinstven u svetu, jer je nastao kao studentski pokret za mir i slobodu u Srbiji i na Balkanu

16. jan 2014

Muzički festival Exit, koji se svakog leta održava u Novom Sadu, proglašen je sinoć za najbolji evropski festival u kategoriji najvećih evropskih festivala, saopštili su organizatori Exita. 

Exit je proglašen najboljim festivalom na ceremoniji dodele Evropskih festivalskih nagrada za 2013. godinu, koja je održana na festivalu Eurosonic u Groningenu, u Holandiji.

Publika iz cele Evrope, zajedno sa žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz sveta festivalske industrije, zajedničkim glasovima odlučili su da je Exit najbolji u konkurenciji od 360 najvećih festivala iz čitave Evrope.

Nagradu je primio strateški direktor festivala Dušan Kovačević, koji je podsetio da je Exit jedinstven u svetu, jer je nastao kao studentski pokret za mir i slobodu u Srbiji i na Balkanu.

„Verujemo da je društvena odgovornost Exita i dalje važan razlog našeg postojanja. Zbog toga i posvećujem ovu nagradu svim vernim ljubiteljima festivala, pogotovo onima iz Srbije i sa Balkana, kao i našem Novom Sadu, najboljem gradu na svetu, u kojem se Exit održava od samog početka“, rekao je Kovačević.

Ovo je prvi put da Exit osvaja prvo mesto u konkurenciji velikih evropskih festivala, od ustanovljenja ove nagrade 2010. godine, iako je svake godine bio uvršten u uži izbor od deset najboljih.

Organizatori Exita su u saopštenju za javnost zahvalili svim vernim ljubiteljima tog festivala, koji su pomogli da on bude proglašen za najbolji veliki muzički festival u Evropi.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga