Exit od sledeće godine organizuje festival i u Umagu

Veze između Vojvodine i Istre postoje već dugo

09. jul 2016

Direktor Exit festivala Dušan Kovačević najavio je da će Exit tim sledeće godine u Umagu organizovati još jedan festival u okviru Exit avanture.

Kovačević je na konferenciji za novinare rekao da će se Exit avantura sastojati od Revolution festivala u Rumuniji, Sea Dance festivala u Budvi, Exita u Novom Sadu i novog festivala u Umagu.

„Naš san je da povezujemo region i Balkan kao najatraktivniju i jednu od najznačajnijih destinacija za omladinski turizam u svetu. Sigurno je da region Jugoistočne Evrope ima sve kulturološke i prirodne prednosti da to postane“, kazao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, više detalja o dogovoru koji je postignut između Exita i turističkih organizacija u Umagu biće poznato u septembru, a festival u Istri planiran je za kraj maja ili početak juna.

Na pitanje novinara da li to u bilo kom smislu znači da će Exit odustati od festivala Sea Dance, zbog ovogodišnjih problema koji su se pojavili u organizaciji i zakupu zemljišta na plaži Jaz, Kovačević je rekao da je ugovor potpisan na 10 godina i da veruje da će se ta situacija rešiti do sledeće godine.

„Bilo je puno problema oko realizacije ovogodišnjeg Sea Dancea u Crnoj Gori i ucena od strane meštana, ali ćemo tražiti garancije od države Crne Gore da se to više neće dešavati“, rekao je direktor Exita.

Predstavnik Istraturista Umag Ronal Kotoraj kazao je da veze između Vojvodine i Istre postoje već dugo, kao i da je cilj Exita da povezuje ljude dok je predstavnik Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović najavio je da će festival biti održan u kompleksu Stela Maris u kojem se trenutno održava teniski turnir.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga