Exit: Jasno smo rekli da je festival odložen

Odložen i Sea Star festival u Umagu

20. maj 2020

Festival Egzit (Exit) iz Novog Sada saopštio je danas da su u više navrata jasno poručili da taj festival neće biti održan u svom standardnom formatu i datumima.

“Čak i u naslovu našeg otvorenog pisma od pre nekoliko nedelja piše ‘pomeranje datuma nije sporno’. Ne vredi. Sad su se evo javili i radikali da nam pričaju o zdravlju i poštenju, ili o tome kako se voli svoja zemlja. Valjda cela stvar nije bila dovoljno apsurdna i valjda za program jedne političke partije nema važnije teme od krajnje neupitnog pomeranja datuma festivala”,. naveo je Egzit u saopštenju za javnost.

Podsetili su da su saopštili da im je zdravlje posetilaca, kao i svih učesnika u organizaciji na prvom mestu.

Egzit je danas saopštio i da je zvanično za sledeću godinu odložen i njihov Sea Star festival u Hrvatskoj, nakon što je u toj državi uvedena zabrana masovnih manifestacija za period kada je trebalo da se održi, od 21. do 24. maja ove godine.

Medjutim, kako su dodali iz Egzita, u tim terminima biće održan Prvi regionalni streaming festival.

“Sea Star Stream Festival donosi nastupe globalnih superzvezda i regionalnih muzičkih heroja koji su od 2017. do 2019. ispisivali istoriju u umaškoj laguni Stella Maris. Wu-Tang Clan, Fatboy Slim, Nina Kraviz, Modestep, Dubioza Kolektiv, Hladno pivo, Bajaga i Instruktori, Urban & 4, Vojko V, Nipplepeople, Spiller, Umek, Petar Dundov, Marko Nastić, Elemental i Sassja muzičari su uz čije će snimke nastupa sa dve glavne bine Sea Stara – Addiko Tesla bine i Nautilus Arene – publika i ovog maja barem virtuelno moći da skoči do Umaga”, piše u saopštenju.

Dodaje se da će nastupi biti emitovani u pravoj festivalskoj formi i satnici, od četvrtka do nedelje sa početkom u 19:00 i 19:30 sati, na zvaničnoj internetskoj i festivalskoj stranici Sea Star Festivala.

Najavili su da će sledeći Sea Star festival biti održan 28. i 29. maja 2021. godine i dodali da sve kupljene ulaznice, prevozi i smeštaji vrede za 2021. godinu, a svi kupci kojima novi datumi ne odgovaraju moći će da ostvare povrat novca.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: RIK
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga