Evropski Prajdovi: Postoji samo jedan Prajd u Srbiji

"Ne podržavamo skup koji je najavljen za subotu, 24. jun"

22. juna 2017

Evropska asocijacija organizatora Prajdova (EPOA) uputila je pismo javnosti u Srbiji u kojoj je navela da u Beogradu postoji samo jedan organizator Parade ponosa i da zbog toga ne podržava skup koji je najavljen za subotu, 24. jun, prenela je danas organizacija Parada ponosa Beograd.

Predsednica EPOA Kristine Garina navela je u pismu da ta asocijacija ima jednog člana iz Srbije koji organizuje Paradu ponosa i koji ni na koji način nije uključen u organizaciju skupa 24. juna.

„Jedna od naših ključnih funkcija je da podržimo organizatore autentičnih, legitimnih Prajdova koji postoje radi unapređivanja jednakosti i ljudskih prava LGBTI zajednice. Zbog toga, mi ne prepoznajemo organizatore događaja 24. juna i ne možemo podržati ovaj događaj“, navodi se u pismu.

Ovogodišnji Beograd Prajd biće održan 17. septembra 2017. godine a zajednički ga realizuju Parada Ponosa Beograd, Da se zna, Izađi, Asocijacija za seksualno i reproduktivno zdravlje Srbije, Gayten-LGBT, Heartefact, Inicijativa mladih za ljudska prava i Civil Rights Defenders.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga