Evropski pokret: Zaustaviti manipulaciju studentima

Više je nego očigledno da su studenti uzeti kao paravan političkim partijama

12. apr 2013

Evropski pokret u Srbiji danas je najoštrije osudio pokušaj zloupotrebe studenata Univerziteta u Novom Sadu u organizaciji današnjeg mitinga koji je uperen protiv vlasti u Vojvodini.

„Postavljamo pitanje u čije ime je gospodin Boris Novaković, presednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Sadu, nastupio podržavajući najavljeni protestni skup? Danom kada je izabran za predsednika studentskog parlamenta preuzeo je na sebe obavezu da će zastupati interese i braniti prava studenata Univerziteta u Novom Sadu a ne samovoljno istupati u korist pojedinih političkih grupacija“, navodi se u saopštenju za javnost.

Ocenjuje se da je „više nego očigledno“ da su studenti uzeti kao „paravan“ političkim partijama i dodaje da se to ne sme dozvoliti.

„Studentima se mora poslati jasna poruka da je njihovo mesto u univerzitetskom kampusu a ne na manipulatorskom političkom skupu te da nisu sredstvo za ostvarivanje političkih ciljeva određenih interesnih grupa“, piše u saopštenju novosadskog ogranka Evropskog pokreta.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga