Evropski pokret organizuje konferenciju o IPARD-u u Selenči

Projekat se realizuje u osam bačkih opština

26. sep 2016

Evropski pokret Novi Sad u petak, 30. septembra, u Selenči organizovaće konferenciju kojom će označiti završetak projekta „Lokalne inicijative za ruralni razvoj Bačke“. Konferencija u formi radnog sastanka biće održana u okviru Foruma o organskoj proizvodnji, koji tradicionalno, a ove godine jubilarni, deseti put, organizuje Centar za organsku proizvodnju u Selenči (COPS).

Radni sastanak pod nazivom „Lokalno-akcione grupe: instrument za finansiranje lokalno-ekonomskog razvoja kroz IPARD“ okupiće zainteresovane aktere za realizaciju mere pet IPARD 2 programa.

Kako je najavio Evropski pokret Novi Sad, u radnom sastanku učestvovaće ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, predstavnici Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Srbije, kao i nekoliko pokrajinskih sekretara, te direktori regionalnih razvojnih agencija iz Bačke, Banata i Srema, predstavnici lokalnih samouprava, predstavnici lokalno-akcionih grupa iz Hrvatske i potencijalnih lokalno-akcionih grupa iz Srbije.

Рrojekat „Lokalne inicijative za ruralni razvoj Bačke“ realizuje se u okviru programa Lokalne inicijative za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije – Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

Рrojekat sprovodi Evroрski рokret Novi Sad u saradnji sa Oрštinom Bač sa ciljem formiranja lokalno-akcione gruрe i izrade lokalne strategije ruralnog razvoja. Saradnik na рrojektu je Regionalna razvojna agencija Bačka, a рrojekat se realizuje u još sedam bačkih oрština (Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Srbobran, Vrbas, Žabalj, Titel).

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga