Četvrti Evropski Fejsbuk pesnički festival

Jedna od najposećenijih manifestacija u okviru Novosadskog salona knjiga jeste Evropski Fejsbuk pesnički festival, koji će se ove godine četvrti put održati 2. i 3. marta

27. jan 2013

Jedna od najposećenijih manifestacija u okviru Novosadskog salona knjiga jeste Evropski Fejsbuk pesnički festival, koji će se ove godine četvrti put održati 2. i 3. marta. Organizatori – Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa i Novosadski sajam, pozivaju pesnike iz svih evropskih zemalja, da dođu u Novi Sad, ili da učestvuju u takmičenju preko Fejsbuka.

Ovim festivalom želimo da pokažemo da je poezija univerzalna tvorevina ljudskog duha koja ne priznaje granice i barijere između pesnika, nacija, država i jezika, poručuju domaćini. Prošle godine na festivalu je učestvovalo 350 pesnika iz 20 zemalja  i oko 100 gradova. Oko 150 pesnika lično je učestvovalo na Festivalu, a ostali preko fejsbuka.

Cilj festivala je da se pesnici koji sarađuju na fejsbuku (objavljuju svoje pesme, čitaju i komentarišu jedni drugima poeziju) sretnu, lično upoznaju, čuju jedni druge dok govore stihove i pretvore svoju virtuelnu književnu komunikaciju u stvarnu. Pesnici koji ne dođu u Novi Sad, moći će da učestvuju virtuelnim putem preko Fejsbuka, postavljanjem svoje pesme na zidu stranice festivala na Fejsbuku koja glasi: Evropski Fejsbuk pesnički festival. Pravo učešća  imaju svi koji pišu poeziju bez ograničenja – starosnog, polnog, verskog, nacionalnog, profesionalnog.

Za učešće na festivalu treba poslati jednu neobjavljenu pesmu na maternjem jeziku i lične podatke (ime, prezime, adresa, telefon) do 14. februara na e-mail: fejsbukfestival@gmail.com Organizatori mole pesnike da u prijavi navedu da li će prisustvovati festivalu ili će učestvovati preko Fejsbuka. Raspored nastupa učesnika biće objavljen kada prijavljivanje bude zaključeno.

Sve pesme poslate prilikom prijavljivanja biće objavljene u zajedničkom zborniku radova učesnika festivala u izdanju BKC-a kao elektronsko izdanje na kompakt-disku. Žiri BKC-a koji će pratiti rad festivala, autora najbolje pesme nagradiće objavljivanjem nove pesničke knjige (do četiri autorska tabaka) u izdanju BKC-a.

Četvrti evropski Fejsbuk pesnički festival, kao i prethodni, biće emitovan uživo putem veb kamere na internet adresi www.bkc.devbin.org.  Tako će biti dostupan kako pesnicima koji ne prisustvuju lično tako i zainteresovanima širom sveta.

(Dnevnik)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga