Evropska organizacija traži pomoć za Centar „Živeti uspravno“

Ukoliko se račun Centra ne odblokira, ta organizacija neće moći da učestvuje na konkursima

11. dec 2014

Predsednica Centra „Živeti uspravno“ Milica Ružičić Novković apelovala je danas na sve, koji na bilo koji način mogu da utiču da se obezbedi novac za rad te organizacije, da se uključe u akciju „Izazov za donatore“.

Danas je i Evropska mreža za samostalni život poslala božićni apel da se novosadskom Centru uplati novac kao podrška samostalnom životu u Novom Sadu.

U apelu koji je potpisala izvršna direktorka Evropske mreže Džejmi Boling navodi se da je Centar „Živeti uspravno“ jedan od dva akreditovana pružaoca usluga personalne asistencije u državi. U njemu se ističe da su zbog krivice lokalnih vlasti četiri osobe sa invaliditetom ostale bez te usluge, te da su oni među 40 onih kojima je personalna asistencija neophodna.

Ružičić Novković je istakla i da Ministarstvo za rad nije odobrilo Centru sredstva i ocenila da je to zbog toga što je račun te organizacije u blokadi. Ona je navela da će se Centar početkom godine, ako bude trebalo, ponovo javiti na stalni konkurs Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom.

„Sada je više nego bitno da u narednih pet dana obezbedimo još 600 hiljada dinara koliko je potrebno da se računi odblokiraju da bismo imali otvoren put za javljanje na konkurs“, objasnila je predsednica Centra živeti uspravno.

Ona je dodala i da se sredstva mogu uplatiti na račun otvoren u Erste banci: 340-5350-79.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga