EU podržala zajednički projekat Srbije i Hrvatske u organskoj proizvodnji

Cilj projekta da doprinese unapređenju konkurentnosti

02. juna 2017

Osječko-baranjska županija će u saradnji sa Severnobačkim i Južnobačkim okrugom u Vojvodini u naredne dve godine razvijati organsku proizvodnju, a centar novih znanja i inovacija u ovoj vrsti poljoprivrede biće Istraživačko-razvojni centar u Selenči, saopštio je danas Centar za organsku proizvodnju Selenča (COPS).

Reč je o projektu “Organik bridž” (Organic Bridge), koji su pripremili i implementiraće ga, sa hrvatske strane Grad Valpovo i organizacija “Tera tehnoplis” iz Osijeka, a sa srpske strane Centar za organsku proizvodnju Selenča (COPS) i “Teras” iz Subotice.

Njihov projekat jedan je od 24 odobrena u okviru prekograničnog programa Hrvatska-Srbija (Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme Croatia-Serbia 2014-2020), koji su odabrani od ukupno 127 pristiglih projekata.

Projektna menadžerka COPS-a Biljana Viduka kazala je da je cilj projekta da doprinese unapređenju konkurentnosti Osječko–baranjske županije i Severnobačkog i Južnobačkog okruga kroz razvoj novih i unapređenje postojećih proizvoda, usluga i brendova u organskoj proizvodnji.

Projekat traje 24 meseca i realizovaće se kroz niz aktivnosti s obe strane granice, a COPS će, između ostalog, preneti iskustva i znanja partnerima iz Hrvatske kroz podršku u osnivanju sličnog centra u Valpovu, te kroz istraživanja, obuke i kreiranje brendova.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Erotika
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga