EU Info centar: Nedelja Evrope u Srbiji u znaku kulture

"Brojni onlajn sadržaji, da bar na mreži budemo bliži nego ranije”

08. maj 2020

Tradicionalna nedelja Evrope u Srbiji će ove godine biti obeležena u znaku kulture, saopštio je danas EU Info centar.

“Dan Evrope 2020. godine dočekujemo u drugačijem ambijentu u odnosu na ono na šta smo navikli, ali i u novonastalim okolnostima slavimo vrednosti Evropske unije, uz socijalno distanciranje ali sa potrebom da bar na mreži budemo bliži nego ranije”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da se tokom sutrašnjeg dana, Dana pobede i Dana Evrope, očekuje obraćanje šefa Delegacije EU u Srbiji, ambasadora Sema Fabricija, kao i mnogo onlajn sadržaja, a nekoliko lokacija u Beogradu biće osvetljeno u bojama zastave EU, plavoj i žutoj.

U nedelju i u utorak, 10. i 12. maja, od 19 sati biće organizovane onlajn poetske večeri, odnosno video nastupi 22 pesnika i pesnikinja iz Srbije, Portugala, Finske, Nemačke, Austrije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Poljske, Švedske i Slovenije okupljenih preko udruženja iz Novog Sada, Mračna komora, koji će nam čitati poeziju na svojim maternjim jezicima na temu solidarnosti.

Čitanje zanimljivih književnih dela moći će se pratiti na Fejsbuk stranici EU info kutka Novi Sad.

U nedelju i u utorak, od 20 sati biće održani onlajn koncerti “Svirka za Evropu”, beogradskog benda Kristali i novosadskog benda Deep Steady, koji će se takođe moći pratiti na Fejsbuk stranici EU info kutka Novi Sad.

U ponedeljak, 11. maja od 20 sati biće upriličen onlajn koncert “Savremeni zvuci na klasičan način”, u izvođenju članova Orkestra Impresija iz Niša, a koncert će se moći pratiti na Fejsbuk stranici EU info kutka Niš.

U sredu, 13. maja od 20 sati, biće organizovan onlajn performans “Davorin i Krejzi: Krejzi fakts o Evropi”, takođe na Fejsbuk stranici EU info kutka Niš.

U petak, 15. maja od 20 sati na programu je onlajn dečiji koncert “Vilenjačka radost pevanja”, u izvođenju hora “Vilenjaci“ iz Niša, a na Fejsbuk stranici EU info kutka Niš.

U subotu, 16. maja na Fejsbuk stranici EU Info kutka Novi Sad biće postavljena izložba “Solidarnost” udruženja Šok zadruga, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga