Enciklopedija rok muzike u Vojvodini 1963-2013

Knjiga sadrži priču o preko 250 izvođača, kao i muzičkih urednika i novinara koji su svojim pisanjem ili govorenjem pomagali ovdašnjim muzičarima

10. feb 2014

U zrenjaninskom pozorišnom klubu „Zeleno Zvono“ održana je promocija knjige “Ilustrovana enciklopedija rok muzike u Vojvodini 1963-2013″ autora Bogomira Bogice Mijatovića.

Mijatović je rekao da je veoma ponosan na „vojvođansku priču“, jer je, kako je naveo, izuzetno zanimljiva, a da je prilikom pisanja knjige i za njega bilo iznenađenja, posebno imajući u vidu broj i kvalitet onih koji su učestvovali u stvaranju rok scene u Vojvodini.

„Zrenjanin je u ovoj knjizi, posle Novog Sada, apsolutno najzastupljeniji, ali ne zato što sam ja Banaćanin, već zato što je imao fantastičnu scenu. Posebno sam impresioniran različitošću svih tih izvođača u ovom gradu, ali i Vojvodini, jer je svako svoj i niko ni na koga ne liči. Svako ima svoj pečat“, rekao je Mijatović.

Kako je rekao, knjiga sadrži priču o preko 250 izvođača, kao i muzičkih urednika i novinara koji su svojim pisanjem ili govorenjem pomagali ovdašnjim muzičarima. Svoje mesto našlo je i tridesetak zrenjaninskih grupa, mesta i ljudi, među kojima je i novinar Đorđe Vojnović.

Osim Mijatovića, na promociji govorili su i Andrej Bulovan, Dejan Popov i Predrag Novković.

Knjiga „Ilustrovana enciklopedija rok muzike u Vojvodini 1963-2013“ autora Bogomira Bogice Mijatovića je izašla iz štampe, a kao i predhodnu „NS rokopediju“ i ovu knjigu objavila je izdavačka kuća Switch.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga