Emisija NDNV: Čiji su (naši) podaci?

Na koje sve načine mogu da se zloupotrebe lični podaci građana na internetu

28. okt 2020

Nezavisno društvo novinara Vojvodine emitovaće novu onlajn emisiju “Čiji su (naši) podaci?” u četvrtak, 29. oktobra, u 19.00 časova, posvećenu zaštiti privatnosti na mreži.

U emisiji će učestvovati ekspert za slobodu izražavanja na internetu Aleksandar Bibanović i pravnik Veljko Milić.

U emisiji će biti reči i o tome na koje sve načine mogu da se zloupotrebe lični podaci građana na internetu i kakve nevolje zbog toga mogu da zadese pojedince koji iz različitih razloga nemaju uvek u vidu takve opasnosti.

Takođe, i o tome u kojoj meri regulativa uspeva da prepozna opasnosti takvih zloupotreba i kako funkcionišu pravni mehanizmi zaštite, odnosno koliko su podaci građana Srbije zaštićeni ili izloženi na internetu.

Debatovaće se o tome zbog čega u značajnom delu naše javnosti, ali i na globalnom nivou, postoji izrazito negativno mišljenje o 5G mreži, te zašto je ta tehnologija postala pogodna za širenje različitih dezinformacija – takođe su neka od pitanja o kojima će sa gostima razgovarati novinarka Svetlana Paramentić.

Emisija će biti emitovana na Fejsbuk stranici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, u okviru projekta „Promocija medijske i informacijske pismenosti i jačanje nezavisnih medija na Zapadnom Balkanu“ koji sprovodi Novosadska novinarska škola uz podršku amabsade Velike Britanije u Beogradu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga