EMINE BOZKURT: Srbija nas još nije ubedila

Srbija ne uspeva dokazati da traži ratne zločince sa svim mogućim merama. Jedna glasna i jasna poruka srbijanske vlade je potrebna

18. jan 2011

„U pregovorima sa Srbijom o potencijalnom ulasku u EU, Evropska komisija bi trebala izvršiti veći pritisak na srbijansku vladu za bolju suradnju sa Haškim tribunalom“, rekla je holandska evroparlamentarka Emine Bozkurt, članica Socijaldemokratske frakcije u EP, danas u Evropskom parlamentu.

Tokom debate o Srbiji, Bozkurtova je pozvala Evropsku komisiju da zauzme čvršći stav.

U 2010 godini Srbija je potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, koji je Holandija kao zadnja članica Evropske unije odobrila.

„Srbija je dokazala da je spremna raditi na evropskoj budućnosti. Ali nažalost, Srbija ne pokazuje iste napore u potrazi za Hadžićem i Mladićem. Po izjavama glavnog tužitelja Serža Bramerca, Srbija ne uspeva dokazati da traži ove ratne zločince sa svim mogućim merama. Jedna glasna i jasna poruka srbijanske vlade je potrebna. Također je potrebno nastaviti sa poboljšavanjem prava žena i prava manjina“, izjavila je Bozkurtova.

(www.sarajevo-x.com)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga