Emina Elor umesto Boža Vreća u Koštani

Božo Vrećo je danas na svom profilu na Fejsbuku napisao da je projekat napustio jer mu je narušeno zdravlje i jer je dobio napad epilepsije

02. avg 2016

Premijera predstave “Koštana” po delu Bore Stankovića i u režiji Kokana Mladenovića premijerno će biti izvedena Letnjoj pozornici u Tivtu, u petak, 5. avgusta, a ulogu Koštane igraće Emina Elor, umesto bosanskog umetnika Boža Vreća, saopštio je danas Studentski kulturni centar Novi Sad, koji je jedan od producenata predstave

Producenti “Koštane” saopštili su juče da je Božo Vrećo “samovoljno i neprofesionalno napustio projekat”, te da će zbog toga protiv njega pred nadležnim organima biti podneta prijava zbog nanete štete.

Kako se navodi u saopštenju, koje su potpisali producenti pozorišne predstave “Koštana” Centar za kulturu Tivat, Srpsko narodno pozorište Novi Sad i Studentski kulturni centar Novi Sad, Božo Vrećo je odustajanjem od predstave “grubo prekršio prihvaćen i potpisan ugovor po više članova.

Božo Vrećo je danas na svom profilu na Fejsbuku napisao da je projekat napustio jer mu je narušeno zdravlje i jer je dobio napad epilepsije.

On je naveo da je epileptične napade dobijao i ranije, i to uvek onda kada je pod velikim stresom i situacijom u kojoj se oseća “ugroženo, napadnuto i povređeno kao sve ovo što me prati ovih dana u vezi ovog kobnog projekta”.

“Podneli su tužbu protiv mene, čoveka sa epilepsijom su predali na sud zbog odlaska iz predstave. Pitam se jesam li trebao umreti pa da je to dovoljna cena izlaska, strašno kakvi nas ljudi okružuju

Pored Emine Elor u predstavi će igrati Emir Hadžihafizbegović, Emir Ćatović, Milan Kovačević, Nebojša Dugalić, Radoje Čupić, Aleksandra Pleskonjić Ilić, Gordana Đurđević Dimić, Danica Grubački, Nina Rukavina, Andreja Kulešević, Jelena Marković.

Muziku je komponovao Marko Grubić, koji zajedno sa članovima sastava „Vrooom“ Andrijanom Belošević i Džamalom Al Kisvanijem izvode numere uživo.

Emina Elor je prvakinja Novosadskog pozorišta (Ujvideki Sinhaz) i već je 2014. godine igrala Koštanu u istoimenoj predstavi koju je režirao Andraš Urban, a izvodilo Narodno pozorište iz Subotice.

“Koštana je velika posveta talentu i slobodi. Lik Koštane nadrasta sredinu u kojoj živi, ruši ustaljena pravila i obrasce ponašanja, uskovitlava mrtvo more jedne bezidejne i zatvorene sredine i na kraju biva proterana. Palanka se uvek nemilosrdno obračunava sa onim što je ugrožava. Koštana peva o slobodi, slobodi ljubavi, slobodi strasti, slobodi pojedinca od svih društvenih stega”, navodi se u materijalu uz predstavu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga