Elektrovojvodina: Stati na put pljačkama

Nesagledive posledice čak i po živote ljudi

22. okt 2013

Preduzeće Elektrovojvodina apelovalo je danas na nadležne da pooštre kaznenu politiku prema kradljivcima elektroenergetske opreme, a na one koji otkupljuju sekundarne sirovine da prijave odmah ukoliko sumnjaju da im se nudi elektroenergetska oprema na otkup.

„Elektrovojvodina još jednom pita sve nadležne do kada će naši monteri otklanjati kvarove počinjene usled krivičnog dela krađe opreme i vandalizma koji se odnosi na oštećenja opreme?“, navodi se u saopštenju za javnost.

To preduzeće je navelo da je u nedelju kasno uveče nestalo osvetljenja na autoputu Novi Sad-Beograd te da je uvidom na licu mesta konstatovano je da su iz montažno-betonske transformatorske stanice nepoznati počinioci ukrali jedan transformator.

Ekipe Elektrodistribucije Novi Sad izašle su odmah na teren kako bi otklonile kvar, a transformator je zamenjen drugim.

Elektrovojvodina je ocenila da policija i pravosuđe, inspekcijski organi i otkupne stanice sekundarnih sirovina mogu najdirektnije da pomognu poslu razotkrivanja lopova.

To preduzeće je apelovalo na sve otkupne stanice kojima bude ponuđen bakar, aluminijum i slične sirovine, a za koje se pretpostavlja da su delovi elektroenergetske opreme, da to odmah prijave najbližoj policijskoj stanici ili Elektrovojvodini

„Korist koju oni koji oštećuju opremu imaju od nekoliko kilograma mnogo manja je od štete koja može da ima nesagledive posledice čak i po živote ljudi“, piše u saopštenju.

Elektrovojvodina je apelovala i na sve inspekcijske službe i organe da redovno kontrolišu sve otkupne stanice sekundarnih sirovina, kako bi utvrdili gde završavaju delovi elektroenergetske opreme.

„Kradljivci postaju sve bezobzirniji i drskiji, ne razmišljajući o tome da ugrožavaju funkcionisanje elektroenergetskog sistema i sve one koji zavise od njega, već i živote ljudi, kako svoje tako i tuđe“, navodi se u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga