Elektrovojvodina: Protiv ilegalaca svim sredstvima

"Svi, bez izuzetka koji to rade, biće skinuti sa mreže”

29. nov 2014

Kompanija Elektrovojvodina zapretila je danas da će nastaviti intenzivnu akciju kontrole nelegalnih priključaka na svoju mrežu.

“Svima koji su nelegalno priključeni na elektroenergetski sistem Elektrovojvodine biće to onemogućeno svim raspoloživim i zakonskim metodama”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da se većina onih koji troše električnu energiju mimo merenja već suočila s tim da im je nelegalno priključenje onemogućeno.

“Oni kojima do sada nije, mogu da očekuju da će im to u narednom periodu biti urađeno. Nećemo praviti razliku među kupcima. Svi, bez izuzetka koji to rade, biće skinuti sa mreže”, upozorava se u saopštenju.

Dodaje se da se nelegalnim priključenjima na mrežu ugrožava stabilnost i sigurnost celokupnog elektroenergetskog sistema.

Elektrovojvodina je navela da je u Elemiru, pored Zrenjanina, na jednom mernom mestu koje pripada kapeli na mesnom groblju u vlasništvu Mesne zajednice Elemir utvrđeno da nedostaju plombe distributera kao i sva tri merna mosta, zbog čega je registrovanje utroška električne energije potpuno onemogućeno. Pomenuti potrošač je odmah isključen sa sistema i formirana je odgovarajuća dokumentacija koju poseduje Elektrodistribucija Zrenjanin, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga