Elektrovojvodina ostvarila profit od 527 miliona dinara

Tokom prošle godine u potpunosti realizovan plan investicija od preko 27 miliona evra

10. apr 2012

Kompanija Elektrovojvodina ostvarila je u prošloj godini profit od 527 miliona dinara, iako je godinu započela sa minusom od 1,2 milijarde dinara, izjavio je danas direktor Elektrovojvodine Tihomir Simić.

Simić je na konferenciji za novinare rekao je tokom prošle godine u potpunosti realizovan plan investicija od preko 27 miliona evra, odnosno plan održavanja elektroenergetskih objekata u Vojvodini u visini od 12 miliona evra.

“Elektrovojvodina je dokazala da je jedan od najvećih kontinuiranih investitora u Pokrajini, jer smo prošle godine samostalno ili u saradnji sa lokalnim samoupravama ukupno realizovali 39 miliona evra investicija”, rekao je Simić.

On je najavio da će kompanija nastaviti sa investicijama i tokom 2012. godine, a ona će se ogledati u završetku nekoliko velikih projekata čija vrednost iznosi oko 40 miliona evra.

“Plan Elektroprivrede Srbije jeda Elektrovojvodina kao njeno zavisno preduzeće ove godine posluje sa gubitkom od oko 800 miliona dinara, ali mi ne želimo da poslujemo negativno i sigurno ćemo i ovu godinu završiti u plusu”, rekao je Simić.

On je rekao da je Elektrovojvodina u prošloj godini ostvarila ukupan promet od 50 milijardi dinara, što je znatno više nego 2010, a ukupan procenat naplate u tom periodu bio je 97,5 odsto.

Naplata dugova u prošloj godini porasla je za 720 miliona dinara, a gubici su sa 13,5 odsto u 2010. smanjeni na 12,23 odsto u prošloj godini, što je povećalo prihode preduzeća za oko 630 miliona dinara.

“Konstantno se borimo protiv krađe električne energije i zloupotrebe sistema, zbog čega smo uputili oko 20 različitih predstavki institucijama, kako bismo suzbili krađu i sprečili stvari poput nedavne tragedije u novosadskoj diskoteci Kontrast”, rekao je Simić.

Prema njegovim rečima, Elektrovojvodina je prošle godine zbog krađe struje i neovlašćene potrošnje izgubila oko 1,5 milijardi dinara, od čega je šteta samo na području Elektrodistribucije Novi Sad iznosila oko 970 miliona.

Tihomir Simić je na kraju današnje konferencije za novinare potpisao ugovor o poslovnoj saradnji sa direktorom Javnog preduzeća “Nacionalni park Fruška gora” Dobrivojem Antonićem.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga