Elektronska skupština od iduće godine u opštini Kikinda

Uvođenje elektronske skupštine doprineće ujednačavanju stepena razvijenosti lokalnih zajednica u Vojvodini

27. dec 2012

Zamenik pokrajinskog sekretara za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Duško Radaković (nekadašnji predsednik Skupštine opštine Kikinda) i zamenik predsednika Opštine Miloš Latinović, potpisali su ugovor o dodeli sredstava opštini Kikinda koja je učestvovala na konkursu za sufinansiranje projekata koji doprinose boljem upravljanju i radu lokalnih samouprava.

Opština Kikinda konkurisala je sa projektom „Elektronsko glasanje“, za koji je dobila nešto više od 2,6 miliona dinara.

– Pokrajinski sekretarijat će i naredne godine finansirati strateške planove opština i gradova kao što su otvaranje kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, uslužne centre, uvođenje „Sistema 48″…  Podržaćemo sve projekte koji će poboljšati efikasnost lokalnih samouprava. Važno je da sve opštine imaju strateške i akcione planove koji nisu mrtvo slovo na papiru – poručio je Radaković i podsetio da je na ovom konkursu odobreno oko 29,8 miliona dinara za 23 vojvođanske opštine i grada.

Zahvaljujući na odobrenim sredstvima, predsednica lokalnog parlamenta Đurđina Jerinkić konstatovala da je opština i ranije dobro sarađivala sa Radakovićem, dok je obavljao dužnost državnog sekretara u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

– Uvođenje elektronske skupštine doprineće ujednačavanju stepena razvijenosti lokalnih zajednica u Vojvodini. Nama će omogućiti efikasniji i kvalitetniji rad skupštine. Tu je i finansijski momenat, jer će materijal za skupštinska zasedanja i pozivi za zasedanja, biti dostavljeni u elektronskoj formi – objasnila je Jerinkić.

(Saša Urošev, Kikindske)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga