Zabranjen skup Obraza i Naših protiv LSV u Novom Sadu

LSV: Na novosadskim ulicama počelo da se gomila razno đubre.

09. okt 2015

Zabranjeni klerofašistički pokret Obraz i ultradesničarka organizacija Naši saopštili su danas da je MUP Srbije zabranio njihovo za sutra najavljeno protestno okupljanje ispred sedišt Lige sociajldemokrata Vojvodine (LSV) u Novom Sadu.

Oni su u saopštenju za javnost najavili da će u narednim danima ponovo prijaviti održavanje protestnog skupa i optužili predsednika Vlade Srbje Aleksandra Vučića, koga nazivaju “diktatorom”, da zajedno sa predsednikom LSV Nenadom Čankom stoji iza zabrane skupa.

Obraz i Naši ranije su bili najavili za sutra protest u Novom Sadu protiv LSV, dok je LSV u vreme najavljenog protesta najavio da će održati sednicu svog Stručnog saveta za komunalna pitanja na temu „Osnovne metode efikasnog čišćenja prljavštine sa ulica Novog Sada“.

Obraz i Naši su protest pod nazivom “Oslobodi Novi Sad” bili najavili za sutra u 11 sati, na Trgu mladenaca, ispred sedišta LSV, a predsednika te stranke Nenada Čanka nazvali su “bahatim separatistom” i “nosiocem antiruskog lobija”.

LSV je za sutra u 10.30 u svojim prostorijama bio zakazao sednicu Stručnog saveta za komunalna pitanja, jer nadležni organi “imaju preveliki prag tolerancije na prljavštinu”, zbog čega je na novosadskim ulicama počelo da se gomila razno đubre.

“Stručni tim za komunalna pitanja na svojoj sutrašnjoj sednici predočiće set efikasnih rešenja koja su odmah primenjiva i omogućavaju trajno čišćenje. Gomilanje đubreta u centru, a zatim i u svim drugim krajevima grada, jeste pojava koja svuda predstavlja jednaku smetnju za zdrav i normalan život”, naveo je LSV.

Obraz i Naši još su ranije saopštili da su sutrašnji protest želeli da organizuju protiv ”diktatora” Aleksandra Vučića, koji omogućava da se najplodnije oranice u Vojvodini prodaju hrvatskim tajkunima, dok se istovremeno na svaki način potiskuje ruski uticaj.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga