Ekshumirani posmrtni ostaci Davida Dragičevića, stotine građana na ispraćaju

David će po po drugi put biti sahranjen u gradiću Viner Nojštat u neposrednoj blizini Beča

12. mar 2019

Više stotina gradjana Banjaluke ispratilo je danas sa Novog groblja vozilo u kojem je kovčeg sa posmrtnim ostacima ubijenog 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića, čije će telo biti prevezeno u Austriju i tamo biti po drugi put sahranjeno.

Ekshumaciji je prisustvovala Davidova majka Suzana Radanović, članovi grupe „Pravda za Davida“, kao i brojni gradjani Banjaluke.

Prisutni su za vreme ekshumacije povremeno uzvikivali „Pravda za Davida“, „Ubice, ubice…“, a kroz suze su pevali i pesmu „Klinac iz geta“ koju je kao 16-godišnjak napisao pokojni David Dragičević i koja je postala himna grupe „Pravda za Davida“.

Predstavnik grupe „Pravda za Davida“ Ozren Peduv rekao je da današnji dan nosi „snažnu poruku – da ni mrtvi nemaju mira“.

David će po po drugi put biti sahranjen u gradiću Viner Nojštat (Bečko Novo Mesto) u neposrednoj blizini Beča, gde živi Davidova majka Suzana Radanović.

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića, ranije je isticao da neće dopustiti da telo njegovog ubijenog sina ostane u, kako je rekao, zločinačkoj državi.

David Dragičević nestao 18. marta prošle godine, a njegovo tijelo nadjeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrdjave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je Davidova smrt zadesna, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP Republike Srpske.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga