Egzit izglasan za jedan od deset najboljih festivala

U okviru konkursa UK Festival Awards glasalo je rekordnih 575.000 obožavalaca festivala iz cele Evrope

07. nov 2013

Novosadski festival Egzit izabran je u Velikoj Britaniji za jedan od deset najboljih muzičkih događaja u Evropi, odlučila je publika u Velikoj Britaniji.

Egzit se tako našao među deset manifestacija u kategoriji „Najboljih inostranih festivala“ (Best Oversees Festivals), a u tu kategoriju su pored njega izglasani i Tumoroulend (Tomorrowland) iz Belgije, Snoubombing (Snowbombing) iz Austrije, Benikasim iz Španije i drugi.

O većini priznanja, koja se dodeljuju na UK Festival Awards konkursu, odlučuju ljubitelji festivalske zabave putem internet platforme, a svoj glas daju i stručnjaci iz muzičke industrije, novinari i agencije za bukiranje bendova.

UK Festival Awards su na sajtu naveli da je nagrada za najbolje festivale ustanovljena kako bi proslavio veliki kulturološki, ekonomski i socijalni uticaj koji festivali imaju na okruženje u kojem su organizovani.

Ove godine je u okviru UK Festival Awards glasalo rekordnih 575.000 obožavalaca festivala iz cele Evrope, što je, prema njihovim rečima, porast od više od 20 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Egzit festival je nominovan i za najbolji veliki festival u okviru najprestižnije evropske festivalske nagrade „European Festival Awards“.

Spisak finalista za tu nagradu biće objavljen u decembru, a proglašenje pobednika najavljeno je za januar 2014.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga