Egipat: Privremena vlada položila zakletvu

Ministri nove prelazne egipatske vlade, formirane nakon što je vojska 3. jula svrgnula islamističkog predsednika Mohameda Morsija, u utorak su položili zakletvu, što je direktno prenosila državna televizija

17. jul 2013

Ministri nove prelazne egipatske vlade, formirane nakon što je vojska 3. jula svrgnula islamističkog predsednika Mohameda Morsija, u utorak su položili zakletvu, što je direktno prenosila državna televizija.

Na čelu nove vlade nalazi se ekonomista Hazem el Beblavi. Njegov prvi zamenik i ministar odbrane je general Abdel Fatah el Sisi koji je i do sada bio na čelu ministarstva odbrane. I Mohamed Ibrahim, koga je za ministra unutrašnjih poslova imenovao Morsi, takođe će ostati na toj funkciji.

Ministar spoljnjih poslova biće Nabil Fahmi koji je bio ambasador Egipta u SAD od 1999. do 2008. godine. Ministar trgovine i industrije biće liberalni političar i hrišćanin Munir Fakri Abdel Nur, prenose agencije.

Islamistički pokret Muslimansko bratstvo, iz čijih je redova bivši predsednik Morsi, saopštila je da smatra da je novoizabrani kabinet nelegitiman.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga