Egereši: Uz novi Statut bolja zaštita kulture

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je danas da će Pokrajina imati nove institucionalne meha…

12. okt 2009

Šandor EgerešiPredsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je danas da će Pokrajina imati nove institucionalne mehanizme za zaštitu kulture, kada Skupština Srbije potvrdi vojvođanski statut.
Egereši je na otvaranju dvodnevne međunarodne konferencije posvećene kulturnom nasleđu rekao da će novi statut omogućiti i partnerstvo nevladinih organizacija i Skupštine Vojvodine.
On je dodao da je Vojvodina otvorena za susret različitih kultura i ocenio da je to razlog što danas u Pokrajini zajedno živi 26 nacionalnih zajednica, koje čuvaju zajedničku istorijsku i kulturnu baštinu.
„Bogato multikulturalno nasleđe prepoznaje se u svakodnevnom životu, ali i brojnim spomenicima kulture koji čuvaju sećanje na ličnosti i događaje koji su oblikovali našu istoriju“, rekao je Egereši.
Tokom dva dana konferencije, pored eksperata iz oblasti očuvanja kulturnog nasleđa i zaštite predela, učesnicima će se obratiti i vojvođanski ombudsman Petar Teofilović i predstavnici Ministarstva životne sredine i prostorno planiranje.
Konferenciju organizuju Suburbium i Evropa nostra Srbija, u ime Mreže za nasleđe jugostične Evrope (SEE Heritage Network).

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga