Egereši: Statut Vojvodine u martu u Skupštini Srbije

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši ocenio je danas da Predlog statuta Vojvodine nije separatističk…

30. jan 2009

Šandor EgerešiPredsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši ocenio je danas da Predlog statuta Vojvodine nije separatistički akt navodeći da očekuje da se on u martu nađe na dnevnom redu Skupštine Srbije.
„Usvajanje tog dokumenta nije u interesu samo vojvođanskih Mađara i drugih nacionalnih zajednica, nego svih građana u pokrajini“, rekao je on novinarima u Skupštini Vojvodine.
Egereši je naveo da je do sada imao uspešnu saradnju sa predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Đukić-Dejanović kada je reč o Predlogu statuta Vojvodine.
On je dodao da se sa Đukić-Dejanović dogovorio da Skupština Srbije u martu razmatra Predlog statuta Vojvodine, kao i da pokrajinska i republička skupština formiraju zajednički tim koji će u februaru taj dokument predstaviti u većim mestima centralne Srbije.
„U tom smislu će biti pojačana i medijska kampanja, kako bi građanima čitave države bile predstavljene prednosti decentralizacije, regionalizacije i evropeizacije Srbije“, najavio je on.
Egereši je dodao da Predlog statuta Vojvodine „nema veze sa separatizmom i secesionizmom“, već da je, kako je naveo, veza sa budućom evropskom Srbijom.
Predsednik pokrajinskog parlamenta rekao je i da je ubeđen da je „95 odsto građana Vojvodine za Srbiju i za evropsku Srbiju“ i dodao da „ne poznaje ni jednog ozbiljnog političara u našoj zemlji koji zagovara separatizam“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga