Egereši sa delegacijom austrijske Evropske narodne stranke

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši razgovarao je danas sa delegacijom Evropske narodne stranke iz Au…

24. mar 2009

Šandor EgerešiPredsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši razgovarao je danas sa delegacijom Evropske narodne stranke iz Austrije o evroregionalnoj saradnji i evropskim integracijama.
Kako je saopšteno iz Kabineta predsednika parlamenta, Egereši je naveo da je regionalizacija Srbije od velike važnosti i da u budućnosti Vojvodinu vidi kao jak i ekonomski razvijen region unutar decentralizovane, regionalizovane i evropske Srbije.
„Postoji realna potreba za regionalizacijom i decentralizacijom naše države jer je to neophodnost i preduslov za naš dalji put ka EU. Bez toga, sve naše težnje i nastojanja da se priključimo evropskim institucijama i organizacijama biće mnogo teže i dugotrajnije“, kazao je Egereši.
Šef delegacije Austrijske narodne stranke Peter Danih rekao je da su Vojvodina i Austrija istorijski povezane i da, s obzirom na to da je Austrija federalizovana i regionalizovana država, ima mnogo prostora za saradnju u različitim oblastima.
Na sastanku je bilo reči i o dobroj saradnji Vojvodine sa mnogim austrijskim regionima, pre svega Štajerskom i Gornjom Austrijom, sa kojom postoji i potpisan sporazum o parlamentarnoj saradnji.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga