Egereši pozdravio spremnost policije za učenje jezika nacionalnih zajednica

On je izrazio zadovoljstvo najavom Policijske uprave Novi Sad da će dvadesetak pripadnika ove uprave krenuti na kurs mađarskog jezika

12. apr 2011

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izrazio je danas zadovoljstvo najavom Policijske uprave Novi Sad da će dvadesetak pripadnika ove uprave krenuti na kurs mađarskog jezika, saopštila je pres služba Skupštine Vojvodine.
Izražavajući uverenje da će ovakvih primera u budućnosti biti još više i da će kursevi biti organizovani i za jezike pripadnika drugih nacionalnih zajednica koje žive u Vojvodini, Egereši je podsetio da je Pokrajinski savet za bezbednost više puta kistakao značaj učenja jezika.
Egereši je ocenio da organizovanje jezičkih kurseva na jezicima nacionalnih zajednica za pripadnike policije snažno može doprineti prevazilaženju jezičke distance i jačanju poverenja između građana i policije.
„Obilazeći sredine u Vojvodini u kojima u većem broju žive pripadnici različitih nacionalnih zajednica, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, na terenu smo se upoznali sa činjenicom da je nepoznavanje jezika sredine i nedovoljan broj pripadnika nacionalnih zajednica u policiji, jedna od stvari koje moramo promeniti kako bi se ojačalo poverenje i unapredila bezbednosna situacija u Vojvodini“, neveo je Egereši.
Predsednik Skupštine Vojvodine je dodao da je veoma zadovoljan što se konkretnim koracima, zahvaljući između ostalog i dobroj saradnji MUP-a Srbije i pokrajinskih organa, daje doprinos tome da problema bude sve manje, a tolerancije i skladnog suživota što više.
Egereši je pozvao pripadnike nacionalnih zajednica da se u što većem broju prijavljuju za školovanje na Policijskoj akademiji i na Kursu za osnovnu policijsku obuku.
On je najavio da će strateška saradnja MUP-a i Skupštine Vojvodine biti nastavljena na svim važnim pitanjima za bezbednost građana Pokrajine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga