Egereši: Platforma nije separatistička i nepotrebna

U predloženom budžetu Srbije za 2014. godinu, Vojvodina će ponovo biti uskraćena za oko 16 milijardi dinara

08. nov 2013

Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini Vojvodine (SVM) Šandor Egereši ocenio je danas da Predlog platforme za izradu zakona o finansiranju Vojvodine nije separatistički akt i osudio navode opozicije da je taj dokument „nebitan“.

U Skupštini Vojvodine u toku je rasprava o Predlogu platforme o polaznim osnovama za izradu zakona o finansiranju Autonomne Pokrajine Vojvodine, a stavovi vladajuće koalicije i opozicije veoma su suprotstavljeni. Opozicija navodi da je Platforma neustavna, separatistička i nebitna.

Egereši, čija je stranka članica vladajuće koalicije, u raspravi je rekao da ne vidi da u Beogradu ima dovoljno političkog sluha da zakon o finansiranju Vojvodine bude konačno donet i da se reši problem Pokrajine i njenih sedam odsto prihoda iz budžeta garantovanih Ustavom.

On je naveo da je Vojvodini od 2008. godine do danas uskraćeno oko 100 milijardi dinara i upozorio da će u predloženom budžetu Srbije za 2014. godinu, Vojvodina ponovo biti uskraćena za oko 16 milijardi dinara.

„Zbog ovoga imamo itekako hitne razloge za izradu i donošenje zakona o finansiranju Vojvodine. Ako želimo iskreno da predstavljamo interese građana Vojvodine, moramo bez obzira na poziciju naših političkih partija, usvojiti ovu platformu“, naveo je Egereši.

On je dodao da u usvajanju Platforme vidi dobru nameru Skupštine Vojvodine da podstakne državne organe na aktiviranje mešovite radne grupe za izradu zakona.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga